Deputaţii au făcut primul pas pentru construcţia Arenei Chişinău. Parlamentul a votat, în lectura finală proiectul cu 59 de voturi

Embed:
Deputaţii au făcut primul pas pentru construcţia Arenei Chişinău. Parlamentul a votat, în lectura finală, cu majoritate de voturi, proiectul care prevede schimbarea destinației unui teren agricol din comuna Stăuceni pentru ridicarea complexului sportiv ultramodern. Potrivit lui Andrian Candu, lotul a fost selectat în baza analizei specialiştilor din domeniu. Este vorba despre un teren de 70 de hectare, iar arena sportivă va ocupa 10 hectare. 

"Pe lângă spaţiul nemijlocit de spectacole sau de competiţii sportive, va mai avea anexat o piscină olimpică, centre pentru copii de agrement, inclusiv un aquapark şi altele care sunt necesare pentru ca această arena multifuncţional ca un întreg complex să funcţioneze", a spus Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Potrivit autorilor documentului, construcţia complexului ultramodern le va ajuta sportivilor să-şi îmbunătăţească performanţele.

"Pentru noi astăzi este o victorie că este voinţa noastră ca să facem acest obiectiv. Să ştiţi că sportivii aşteaptă acest lucru 20 şi ceva de ani. Noi nu am avut până acum voinţa politică, dacă doriţi, ca să facem. Astăzi, am pornit acest obiectiv", a menţionat Nicolae Juravschi, deputat PDM

Deputaţii din opoziţie au criticat iniţiativa, fiind nemulţumiţi de locul ales pentru selectată pentru complexul sportiv. 

"Din Stauceni vine fluxul de transport cu o viteză foarte lentă, cu întârzieri mari. Partea aceea a drumului este foarte îngustă şi încărcată, tot volum de transport pe care vreţi să atrageţi, nu va încape" a declarat Oleg Reidman, deputat PCRM

"Orice succes şi realizare a autorităţilor vă trezeşte la voi doar tristeţe şi supărare. Îmi pare rău să constat acest lucru. Timp de 25 de ani de la indipendenţa Republicii Moldova nicio autoritate nu şi-a luat responsabilitate pentru a implementa o astfel de iniţiativă, dar voi puneţi bete în roate", a declarat Cornel Dudnic, deputat PDM.

Potrivit conceptului, "Arena Chișinău" va avea o capacitate de până la 5000 de locuri și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții, concerte. Costurile construcției vor ajunge la 50 de milioane de euro, iar suma va fi acoperită, în mare parte, de investitori. 

Arena Chişinău va fi construită în cadrul unui parteneriat public-privat, iar agentul economic va fi selectat în cadrul unei licitaţii internaţionale.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu