Deputaţii Alianței Kozak PSRM-ACUM îl critică pe ministrul de Externe, Nicu Popescu

Embed:

"Acest ministru nu mă reprezintă". "Eu nu știu unde să mă bag de rușine". "Este o gafă. Să se documenteze mai bine". Aşa au reacţionat unii deputaţi din Blocul "ACUM" la declaraţiile ministrului de Externe, Nicu Popescu, căruia în urmă cu aproape o lună i-au acordat votul de încredere.

Ca să fie clar, pe mine acest ministru nu mă reprezintă. Așa a comentat declarația lui Nicu Popescu deputatul PPDA, Octavian Țîcu. Acesta i-a cerut, prin intermediul rețelelor de socializare, să-și reconsidere declarația privind așa-numitul război civil, care a fost de fapt o agresiune a Rusiei împotriva Moldovei.

Iar Maria Ciobanu, deputat PPDA, a scris pe rețelele de socializare că atunci când un ministru calcă prin străchini, ea nu știe unde să se bage de rușine.

În același timp, alesul din partea PAS, Lilian Carp, l-a îndemnat pe Popescu să se documenteze, pentru că orice ar spune azi unii, în 1992 a fost o acțiune de subminare a integrității teritoriale a țării noastre din partea Federației Ruse.

Un alt deputat din partea PAS, Dumitru Alaiba, consideră că ministrul Popescu a comis o gafă şi a dat vina pe lipsa de experiență politică, dar şi pe jurnalişti şi toţi cei care l-au criticat pe ministrul de Externe. Sunt greșeli şi vor mai fi, a punctat Alaiba.

Printre cei care susţin opinia exprimată de Nicu Popescu este președintele pro-rus, Igor Dodon.

"Noi trebuie să ne uităm mai puţin la ceea ce a fost şi să dăm aprecieri, pentru că a fost o tragedie pentru noi toţi. Ceea ce a spus ministrul de Externe, este o poziţie echilibrată, aşa cum trebuie să fie poziţia unui ministru de Externe", a menţionat Igor Dodon.

PUBLIKA.MD aminteşte că ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu, califică conflictul armat de pe Nistru drept un război civil, asta în timp ce în regiunea transnistreană staționează trupele ruse.

Ulterior, Popescu a spus că regretă declaraţia pe care a făcut-o la Bucureşti precum că conflictul armat de pe Nistru este un război civil. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu