Deputaţii ACUM-PSRM au făcut primul pas pentru abrogarea legii cu privire la obţinerea cetăţeniei prin investiţie

Legea "cetățeniei prin investiție" a fost abrogată în prima lectură cu majoritatea parlamentară. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi. 

SERGIU SÎRBU, deputat PDM: Vă grăbiţi să abrogaţi o lege promulgată, dezbătută. Ce vom face cu acele cetăţenii, care deja au fost aprobate şi preşedintele a emis decretul?

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: În măsura în care ne asigurăm că acele persoane nu prezintă risc la adresa securităţii statului, nu e o problemă. 

VLADIMIR CEBOTARI, deputat PDMDvs nu ati studiat atent nici legea, nici practicile care există în alte ţări. Nici măcar nu aveţi încredere în propriii oameni. Dacă aţi fi studiat procedura, există foarte multe filtre, unele sunt aceste două structuri (SIS şi CNA) care le luaţi sub controlul politic al dvs. Vă sugerez să luaţi decizii raţionale.

Legea care prevede acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiție a fost aprobată în mai 2018 de către Parlament. Străinii pot obţine cetăţenia moldovenească dacă vor contribui cu cel puţin 100.000 de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau vor investi 250.000 de euro în domeniile de dezvoltare strategică. În martie 2019, a fost acordată prima cetățenie prin investiție. 

CITEŞTE ŞI: Andrian Candu despre legea care prevede acordarea cetățeniei Republicii Moldova în schimbul investițiilor

Lasă un comentariu