Deputaţii ACUM-PSRM au amânat DIN NOU proiectul privind indemnizaţia lunară pentru copii

Embed:

Alianţa ACUM-PSRM refuză pentru a doua oară să introducă pe ordinea de zi a parlamentului, proiectul privind acordarea indemnizației lunare, în valoare de 200 de lei, pentru toţi copiii cu vârsta de până la 18 ani. În timp ce democraţii spun că bugetul de stat dispune de resurse suficiente pentru acordarea acestor alocaţii, deputaţii socialişti şi cei din blocul ACUM insistă să revadă acest proiect.

 

"Solicit respectuos includerea în ordinea de zi anume pentru şedinţa de astăzi. Proiectul în cauză este mult aşteptat de mii de copii şi părinţii acestora. Noi cunoaştem că comisia nu a reuşit să elaboreze raportul pentru lectura a doua, dar reieşind din faptul că am ieşit la orele 14:00, comisia ar putea lua o pauză pentru a examina această propunere", a declarat Violeta Ivanov deputat PDM."Este o iniţiativă foarte bună, noi la această iniţiativă trebuie să revenim, dar stimaţi colegi, daţi-le voie guvernului să facă o revizuire la tot ce se întâmplă cu finanţele publice în guvern şi apoi să revină cu proiectele respective, la sigur noi o să revenim la proiectele respective", a declarat Zinaida Greceanîi preşedintele Parlamentului."Noi vrem să facem acest lucru, dar permiteţi-i dnei prim-ministru să vină cu o analiză amplă asupra a ceea ce a rămas în guvern pentru că din informaţiile prealabile, pe care le avem, acolo este un dezastru total."

"Guvernul Filip s-a îngrijit ca să lase în buget, să preconizeze, şi pentru această iniţiativă, bani, destui pentru că a fost, în general, foarte bine calculat. De aceea, hai vă rog să lăsăm populismul şi să ne apucăm de lucru. Vă mulţumesc."

Documentul privind acordarea indemnizatiei lunare, în valoare de 200 de lei, pentru toţi copiii cu vârsta de până la 18 ani a fost aprobat în prima lectură în februarie curent, iar pentru a intra în vigoare, acesta trebuie votat de Parlament și în lectura a doua. Inițiativa legislativă aparține deputaților democraţi Sergiu Sîrbu, Valentina Stratan și Valentina Rotaru. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la sfârşitul anului trecut, în Republica Moldova locuiau 675 974 de copii cu vârsta de până la 18 ani.

CITEŞTE ŞI: Toți copiii cu vârsta de până la 18 ani vor putea primi 200 de lei lunar

Lasă un comentariu