Deputaţi sancţionaţi financiar

Embed:

Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe a avizat negativ proiectul legii propus de liberali, care prevedea sancţionarea deputaţilor care nu participă la şedinţele în plen ale Legislativului. În acelaşi timp, membrii comisiei juridice au avizat pozitiv acest proiect, în pofida nemulţumirii deputaţilor comunişti.

Preşedintele Comisiei pentru economie, buget şi finanţe, liberal-democratul Veaceslav Ioniţă consideră că parlamentarilor le pot fi aplicate doar sancţiuni financiare.

"Acţiunea politică este acţiunea sau inacţiunea actorului politic. Indiferent, dacă face ceva sau nu face, este o manifestare politică", a precizat Ioniţă.

Valeriu Guma, deputat PD spune că poate să-i sancţioneze pe deputaţi doar alegătorii.

Reprezentanţii fracţiunii parlamentare a PCRM au declarat că reprezintă voinţa alegătorilor atunci când boicotează şedinţele în plen ale Parlamentului. Totodată, aceştia au afirmat că oricum nu beneficiază de alocaţia în valoare de 50 de lei pentru participarea la şedinţe.

"Activitatea deputaţilor nu constă doar în participarea la şedinţele în plen ale Parlamentului. Lucrăm în comisiile parlamentare", a subliniat Oleg Reidman, deputat PCRM.

Tot astăzi, comisia juridică a dat aviz pozitiv acestui proiect, în pofida nemulţumirii deputaţilor comunişti.

Amintim că proiectul privind lipsirea deputaţilor de salariu şi indemnizaţii pentru zilele în care au lipsit de la serviciu a fost propus de un grup de deputaţi liberali. Comuniştii au propus în schimb, elaborarea unei legi a opoziţiei, prin care să li se acorde dreptul de a participa la elaborarea ordinii de zi a şedinţelor în plen.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu