Deputat: "Vom vedea după gratii nu doar mai mulţi judecători, dar şi oficiali de rang înalt"

Embed:

Autorităţile trec de la vorbe la fapte în combaterea corupţiei, iar condamnarea judecătorului de la Teleneşti este rezultatul reformării justiţiei. De această părere sunt unii invitaţi ai emisiunii VoxPublika. Alţii spun, însă, că decizia instanţei a fost un gest demonstrativ ce nu dovedeşte un progres în lupta cu acest flagel.

Reprezentanţii Centrului Naţional Anticorupţie spun că pe rol sunt mai multe dosare în care sunt vizaţi magistraţi. "Sunt trei dosare transmise în instanţă, în care figurează numele a nouă judecători. Cred că aceste acţiuni sunt un bun mesaj pentru societate din partea sistemului justiţei. Judecătorii nu mai vor să-i protejeze pe magistraţii corupţi", a declarat vicedirectorul Centrului Naţional Anticorupţie, Cristina Ţărnă.

Unii invitaţi spun că pronunţarea sentinţei de condamnare în cazul judecătorului din Teleneşti a creat un precedent pentru justiţia moldovenească.

"Vom vedea după gratii nu doar mai mulţi judecători, dar şi oficiali de rang înalt", a precizat deputatul PDM Sergiu Sârbu.

Nu toţi sunt, însă, la fel de optimişti. "Prin acest caz, societăţii i-a fost aruncat praf în ochi. A fost vorba despre o demonstraţie de forţă. Lupta împotriva corupţiei trebuie să fie mai profundă. Pentru combaterea acestui fenomen există anumite instrumente şi tehnologii", a subliniat avocatul Roman Zadoinov.

Participanţii la emisiune au menţionat că flagelul corupţiei din justiţie îi sperie pe investitorii străini. "În primul rând, oamenii de afaceri analizează cum le vor fi protejate investiţiile, merită să investească sau nu", a punctat directorul Asociaţiei "Camera de Comerţ Americană din Moldova", Mila Malairău.

Doar 12 la sută dintre participanţii la televoting sunt de părere că reformarea justiţiei începe să dea roade.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu