Deputat PDM, despre agresarea jurnaliştilor: Năstase nu e politician, un politician nu îşi permite asemenea excese. E un isteric

Comportamentul agresiv al liderului DA, Andrei Năstase, în raport cu jurnaliştii a fost condamnat de invitaţii emisiunii Fabrika. Potrivit lor, un politician nu îşi permite astfel de excese, iar comportamentul agresiv a lui Năstase trebuie taxat chiar de alegătorii lui.

"Andrei Nastase nu e politician, pentru că un politician nu îşi permite astfel de excese. Nu contează faţă de ce jurnalist, jurnalistul îşi face meseria, el trebuie să te provoace şi dacă reuşeşte însemană că este un jurnalist foarte bun. În cel mai bun caz trebuie să îl ignori pe acest jurnalist pe care îl crezi duşmanul tău. Andri Năstase adesea atrage atenţia jurnaliştilor, ceea ce înseamnă că este un isteric. Iar un isteric nu poate fi un politician. El nu trebuie să fie taxat de ONG-uri, ci de potenţialii lui alegători. Un om care îşi permite un astfel de comportament inadecvat faţă de un jurnalis, denotă faptul că este un isteric şi dacă unui astfel de om îi dai o bucată de putere poate duce la lucruri nefaste. Aceşti isterici nu îşi dau seama că ei isterizează o societate dezbinată. În loc să se gândească cum să o consolideze, ei se gândesc doar la dezbinare în speranţa de a culege nişte puncte electorale. Dar un astfel de comportament nu poate aduce un scor electoral", a menţionat deputatul PDM Corneliu Mihalache.

Potrivit directorului Intellect Group, Ian Lisnevschi, problema privind agresarea jurnaliştilor nu trebuie trecută cu vederea. 

"Un astfele de comportament agresiv nu trebuie să fie permis, iar instituţiile nu trebuie să tacă. dacă toţi tac, politicianul poate să creadă că aceasta e o normalitate. Toate aceste acţiuni îi arată dintr-o prismă negativă pe aceşti politicieni. În astfel de cazuri, mă refer la comportamentul agresiv al politicienilor, atunci când se tolereazaă, se încalcă drepturile omului, ale jurnaliştilor. Aceste acţiuni trebuie să fie stopate. Eu sper şi trebuie să avem o reacţie de la toate ONG-urile, dacă vor tolera şi vor tăcea, înseamnă că nu sunt atât de independente privind această situaţie", a conchis Ian Lisnevschi.

PUBLIKA.MD aminteşte că liderilor Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a intimidat echipa Publika TV şi a încercat s-o scoată forțat din sala de conferințe, în timp ce jurnaliștii intenționau să filmeze prompterul de pe care fruntații PPDA au citit textul în fața presei.

Ulterior, Publika TV a informat misiunile diplomatice despre comportamentul agresiv al liderului DA, Andrei Năstase, în raport cu jurnaliştii postului nostru de televiziune. Asta după ce, în cadrul unei conferinţe de presă, reporterul Publika TV Oxana Bodnar a fost insultată şi bruscată de politician.  

Echipa Publika a sesizat şi Inspectoratul General de Poliție, căruia îi cere să investigheze acest abuz din partea unui politician, care prin acțiunile sale împiedică jurnaliştii să-şi desfăşoare activitatea.

CITEŞTE ŞI: Scrisoare deschisă în atenția Misiunilor Diplomatice acreditate la Chișinău

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu