Deputat PCRM: Renunţăm la Partidul Comuniştilor şi creăm propria platformă parlamentară

Embed:

Un grup din 14 deputaţi comunişti părăsesc fracţiunea Partidului Comuniştilor. Anunţul a fost făcut de deputatul PCRM Violeta Ivanov. Totodată, deputata a spus că acest grup va forma propria platformă parlamentară: Platforma Social Democrată Pentru Moldova.

"Noi ca membri a unei fracţiuni parlamenatre am fost puşi în situaţia să privim pasiv la tot ce se întâmplă în ţară. Situaţia din ţară a devenit dramatică. În R. Moldova nu există nici opoziție, nici guvernare. Partidele se ceartă în loc să soluționeze problemele din țară. Ca stat suntem pe marginea prăpastiei", a menţionat Ivanov.

 
Deputat PCRM: Renunţăm la Partidul Comuniştilor şi creăm propr...

Deputat PCRM: Renunţăm la Partidul Comuniştilor şi creăm propria platformă parlamentarăhttp://bit.ly/1mvES4b

Posted by PUBLIKA.MD on Monday, December 21, 2015

Totodată, Violeta Ivanov a declarat că toţi deputaţii trebuie să aibă un obiectiv comun: "Avem nu doar dreptul, dar și obligația de a întreprinde măsuri radicale. Considerăm că politicienii trebuie să se trezească. Toți deputații trebuie să avem un obiectiv comun. Anunțăm că 14 deputați părăsim PCRM și formăm Platforma Social Democratică Pentru Moldova", a precizat Violeta Ivanov. 

"Republica Moldova trece printr-o criză fără de precedent. Oamenii devin tot mai săraci. Elitele politice au declanșat scenariu apocaliptic pentru cetăţeni. Partidele se ceartă în loc să asigure o conducere stabilă pentru Republica Moldova. PCRM în loc să contribuie la soluţionarea crizei o agravează. PCRM se află în inacţiune. Poziția incertă duce nu doar la dezamăgire, dar şi la dispariţia formaţiunii. Toate iniţiativele noastre au fost respinse de dragul unor vise irealizabile ale preşedintelui partidului. Nu este o decizie simplă", a declarat fostul deputat PCRM Artur Reşetnocov.

Potrivit celor 14 deputaţi, care au părăsit PCRM, noua patformă va avea ca scop depolitizarea instituțiilor statului, lupta cu corupția și bunăstarea cetățenilor.

PUBLIKA.MD aminteşte că la sfârşitul anului 2011, din fracţiunea PCRM s-au retras Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc, care au aderat la Partidul Socialiştilor din Moldova. 

Ulterior, în iunie 2012, alţi trei deputaţi au părăsit PCRM. Este vorba despre Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc. Aceştia au creat, mai târziu, Partidul "Renaştere".

La sfârşitul anului 2012, alţi doi parlamentari, Ion Ceban şi Sergiu Sîrbu, au hotărât să plece din fracţiunea PCRM. Ceban a aderat la grupul socialiştilor, condus de Igor Dodon, iar Sîrbu a aderat, în acest an, la fracţiunea Partidului Democrat.

În 2014, deputatul comunist Mark Tkaciuk şi-a depuns mandatul de deputat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu