Deputat liberal: Reveniţi cu picioarele pe pământ. Moldova nu este un stat democratic

Embed:

După trei ani de guvernare “democratică”, aşa cum o numesc cei din Alianţa pentru Integrare Europeană, un deputat PL le recomandă cetăţenilor să revină cu picioarele pe pământ. Liberalul Valeriu Saharneanu consideră o normalitate faptul ca instituţiile cu funcţii de control asupra politicului să fie controlate de partide. Subiectul a fost discutat în emisiunea Fabrika.

Potrivit deputatului Valeriu Saharneanu, Partidul Liberal se simte marginalizat, deoarece nu i-a revenit nicio instituţie importantă în stat. Anterior, Mihai Ghimpu a declarat că la şefia Procuraturii Generale ar trebui să fie un reprezentant al PL.

“E adevărat că Partidul Liberal este marginalizat şi domnul Ghimpu are tot dreptul să spună acest lucru, ca lider de partid. El vrea să facă faţă promisiunilor date alegătorilor”, a menţionat Saharneanu.

Declaraţiile l-au uimit pe fostul viceministru al Justiţiei Nicolae Eşanu. “Eu rămân stupefiat. Este condamnarea la moarte a unui stat. În măsura în care Procurorul General revine cuiva, este Aliluia, s-a terminat cu acest stat”, a spus Eşanu.

Deputatul PL îl sfătuie, însă, să revină la realitate: “Îndreptaţi-vă vă rog, nu vă stupefiaţi chiar aşa de tare. Reveniţi cu picioarele pe pământ”.

Nicolae Eşanu susţine, totuşi, că “un organ de control nu poate fi controlat politic, deoarece scopul lui este să controleze politicul”.

Liberalul are o replică: “Republica Moldova este un stat în devenire democratic, nu este un stat democratic şi trebuie să treacă anumite trepte”.

Fostul ministru al Justiţiei consideră, însă, că “Moldova nici nu are şanse să devină democratică, cu o asemenea abordare”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu