Deputat comunist: Decizia Curţii Constituţionale pune cruce pe viitorul politic al lui Vlad Filat

Embed:

Comuniştii susţin că decizia Curţii Constituţionale privind ilegalitatea desemnării lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier va pune căpăt carierei politice a liderului PLDM. Deputatul PCRM, Artur Reşetnicov, a declarat că Vlad Filat a fost propus, în mod obraznic, la funcţia de prim-ministru.

"Pentru noi, această decizie a Curţii Constituţionale nu a fost o surpriză. Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură. Prin această decizie, s-a pus cruce pe PLDM, dar şi pe viitorul politic al lui Filat. Era de mirare că cel care era bănuit de corupţie a fost propus, în mod obraznic, la funcţia de premier, iar PDM a încercat să negocieze, pentru a vota noul Guvern", a declarat Artur Reşetnicov, pentru Publika TV.

Deputatul PCRM susţine că singura soluţie de a depăşi această situaţie este organizarea alegerilor anticipate.

"Încă în luna februarie, noi am spus că unica ieşire din această catastrofă este de a oferi cetăţenilor dreptul de a-şi alege viitorul. Parlamentul trebuie să dispună de credibilitate, de a numi un nou Guvern", a mai declarat Artur Reşetnicov.  

Publika.md precizează că magistraţii Curţii Constituţionale au calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat pentru funcţia de premier. Decizia a fost adoptată în mod unanim şi este irevocabilă.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu