Deputat ACUM, indignat de declaraţia ministrului de Externe de la Chişinău: Iartă-i, Doamne, că nu știu ce vorbesc

Deputatul din partea blocului ACUM, Lilian Carp, critică declarațiile ministrului de Externe, Nicu Popescu, care a calificat conflictul armat de pe Nistru drept un război civil. 

"Orice ar spune azi unii, în 1992 a fost o acțiune de subminare a integrității teritoriale a Republicii Moldova din partea federației Ruse.

Mă simt obligat să le răspund unor funcționari, dar și actualului ministru de externe, Nicu Popescu, să se documenteze. Nu de alta, dar îmi vine să parafrazez un citat din Biblie și să spun: 'Iartă-i, Doamne, că nu știu ce vorbesc!", a menţionat deputatul ACUM într-o postare pe blogul său.

Amintim că şi Octavian Țîcu s-a arătat indignat de declaraţia lui Popescu. Deputatul din Blocul ACUM i-a cerut ministrului de Externe să-şi reconsidere declarația privind "războiul civil".

Totodată, Octavian Țîcu spune că acest ministru de Externe nu îl reprezintă, la fel ca și votul lui Andrei Năstase de la APCE.

PUBLIKA.MD aminteşte că ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu, califică conflictul armat de pe Nistru drept un război civil, asta în timp ce în regiunea transnistreană staționează trupele ruse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu