Deputat ACUM despre un nou acord cu PSRM: Sau va fi Biblia, sau va fi Mein Kampf

Deputatul PAS Oazu Nantoi este de părerea că noul acord de colaborare dintre ACUM şi PSRM este la limită. Acesta ar putea fi o salvare pentru moldoveni sau ţara va fi condusă de un regim dictatorial. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV. 

"– Unii privesc cu speranță către prelungirea acestei guvernări ca să nu se ajungă la o nouă instabilitate … - Încă n-am văzut conținutul. Sau va fi Biblia, sau va fi Mein Kampf", a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi.

PUBLIKA.MD precizează că Mein Kampf (Lupta mea) este o carte scrisă de Adolf Hitler în două volume. Lucrarea este o operă autobiografică, dar și o platformă program a nazismului. Hitler descrie aici unele „soluții” la „problema evreiască”. 

Analistul politic Anatol Țăranu privește sceptic cum va fi guvernată țara de cele două componente ale guvernării:

"Este absolut clar că în această configurație, Blocul ACUM și socialiștii, poți să negi și să încerci să te detaşezi de geopolitică cât îți dorește inima, dar până la urmă tot geopolitica vine peste tine. Nu văd cum această combinație de guvernare ar putea să rezolve problemele fundamentale ale Republicii Moldova când ei privesc lucrurile absolut diferit"

Anatol Țăranu a dat și câteva sfaturi membrilor blocului ACUM privind conlucrarea de mai departe cu Partidul Socialiștilor.

"Nu permiteți ca capitalul politic să se epuizeze. Nu-i oferiți domnului Dodon șanse.", a spus politologul, Anatol Ţăranu.

"Mai departe, ne asumăm riscurile. Mâine va fi prezentată reforma justiției …", a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi.

"Riscul vostru este riscul nostru a tuturor acelora care v-au votat în alegerile precedente", a răspuns Ţăranu.

"Noi am tras învățămintele din experiența nefericită cu Curtea Constituțională", a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu