Depuneri de flori şi mitinguri. Eroii războiului de la Nistru sunt comemoraţi în toată ţara

Embed:

Mai multe acţiuni comemorative consacrate Zilei Memoriei vor avea loc astăzi. De dimineaţă, în bisericile din ţară vor fi oficiate slujbe de pomenire a celor căzuţi pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

În Chişinău, cei care vor participa la manifestaţiile de comemorare a celor căzuţi vor depune, mai întâi, flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. După care, din Piaţa Marii Adunări Naţionale vor porni în marş până la Complexul Memorial "Eternitate". 

Pe platoul monumentului "Maica Îndurerată" va avea loc mitingul de comemorare a moldovenilor căzuţi în războiul Independenţei. Iar preturile de sector vor organiza mese de pomenire. 

Eroii războiului de la Nistru vor fi comemoraţi şi în localităţile Coşniţa şi Dubăsari prin depuneri de flori şi mitinguri.

Potrivit Ministerului Muncii, participanţii la conflictul armat de pe Nistru, care s-au întors acasă cu dizabilități, şi familiile celor decedaţi vor primi ajutoare materiale în valoare de 1.000 de lei. Şi primăria capitalei a anunţat că le va oferi câte 1.000 de lei.

PUBLIKA.MD aminteşte că, Inspectoratul General de Patrulare a anunţat străzile capitalei care vor fi închise din cauza evenimentelor care vor avea loc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu