Deprecierea leului ar putea aduce veşti proaste pentru clienţii RED Nord

Embed:

RED Nord ar putea cere majorarea tarifelor la energia electrică. Reprezentanţii întreprinderii susţin că, din cauza aprecierii dolarului faţă de leu, au înregistrat pierderi de aproximativ 30 de milioane de lei.

Este pentru prima dată când instabilitatea monedei naţionale afectează atât de mult activitatea furnizorului. Dacă în 2012 RED Nord a înregistrat un profit de 75 de milioane, anul trecut profitul a fost de numai 43 de milioane de lei. RED Nord a intrat pe piaţa moldovenească în 1999 şi a început să livreze curent cu 50 de bani pentru un kilowatt. În prezent, consumatorii din norul ţării achită 1 leu şi 70 de bani.

"Din cauza fluctuaţiei cursului valutar, noi am pierdut aproximativ 30 de milioane de lei. Noi cumpărăm energia electrică în valută şi o vindem în lei. Anterior, tariful s-a modificat în 2012 şi a fost calculat reieşind din cursul dolarului de atunci. Astăzi avem ce avem. În cazul în care cursul dolarului va deveni stabil nu va fi necesar să majorăm tariful", a declarat directorul RED Nord, Victor Osadciuc.

Oamenii se arată nemulţumiţi şi spun că nu pot achita nici actualul preţ. Iată ce spun aceştia:

"Nu ştiu cum vom trăi în această situaţie. Am datorii foarte mari şi o pensie de 700 de lei. Nu-mi ajunge să achit facturile şi să cumpăr mâncare".

"Nu sunt prielnice aceste preţuri, în fiecare an o măresc şi o măresc. Câte un bănut, doi dar pentru oameni e mult".

"Suntem nemulţumiţi. Avem mulţi şomeri, salariile sunt mici, iar majorarea tarifului la energie electrică va genera creşterea preţurilor mai multor produse şi servicii".

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică nu a comentat, deocamdată, situaţia, deoarece nu există o cerere oficială de majorare a tarifului pentru energie electrică. În prezent, consumatorii din nordul ţării achită 1 leu şi 70 de bani pentru un kilowatt-oră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu