Depozitele în lei, mai atractive! Moldovenii care vor depune bani la bancă vor avea de câştigat

Embed:

Mai multe bănci au majorat ratele dobânzilor la depozitele în lei. Măsura vine pentru a-i determina pe moldoveni să-şi păstreze banii în moneda naţională. 

Moldovenii care vor păstra banii la bancă, vor avea profituri mai mari. Asta în cazul în care vor deschide un depozit în lei. La unele instituţii financiare, rata dobânzii este de aproximativ 11 la sută. Pentru cei care-şi deschid un cont în dolari sau euro, rata dobânzii variază între două la sută la 3,75 la sută.

"Am majorat rata de bază pentru a pune băncile în situaţia de a majora rapid ratele dobânzii la depozitele în lei, ca acele depozite în lei să fie mai atractive şi să fie încurajată, stimulată economisirea în lei, adică să fie descurajată migrarea din lei în valută străină", a declarat guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu. 

Reprezentanţii BNM consideră că, în urma deciziei de majorare a ratei de bază, până la 8,5 la sută, cererea pentru valută va scădea, fapt ce va contribui la menţinerea prețurilor în limita a cinci la sută, pe termen mediu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu