Deponenţii trebuie să ştie asta! Ce se va întâmpla dacă Banca Socială şi Unibank vor fi lichidate

Embed:

Toţi deponenţii Băncii Sociale şi Unibank vor fi despăgubiţi integral. Asta în cazul în care cele două instituţii financiare vor fi lichidate. Asigurarea vine din partea şefului Legislativului, Andrian Candu. Mai mult, preşedintele Parlamentului susţine că fondul de garantare a depozitelor bancare care, în prezent, este de 6.000 de lei pentru fiecare deponent, va fi majorat.  

"În situaţia în care se va lua decizia de lichidare a celor două bănci, Unibank şi Banca Socială, toţi deponenţii îşi vor primi banii exact atât cât au avut. Indiferent de ce decizie va fi luată de către instituţii şi de către autorităţile statului nu se va lua în considerare suma de 6.000 de lei, dar vor fi recuperaţi absolut toţi banii", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Totodată, Andrian Candu îşi exprimă speranţa că, dacă va exista o decizie a Băncii Naţionale de lichidare a acestor două bănci, aceasta va fi bazată pe criterii profesioniste.

Publika.md amintește că Banca Socială şi Unibank, dar şi Banca de Economii a Moldovei sunt băncile cu probleme din care au fost scoase sume mari de bani în urma oferirii creditelor neperformante.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a anunţat că pierderile din sistemul bancar, în ultimii zece ani, sunt de 450 de milioane de euro şi ca o bună parte din bani poate fi recuperată. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu