Dependenţa de Internet se află în gene

Dependenţa de Internet este un lucru real şi poate fi explicat la nivel molecular, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Bonn, relatează Ziare.com.

Acesşia au descoperit că o simplă variaţie în gena CHRNA4 rezultă într-o dispoziţie mult mai ridicată la dependenţa de Internet, in special în cazul femeilor.

"Dependenţa de Internet nu este un lucru imaginar. Datele din prezent arată că există indicaţii clare privind cauzele genetice ale acesteia. Dacă aceste conexiuni sunt mai bine înţelese, ar rezulta în terapii mai bune", a spus cercetătorul Christian Montag.

Cercetătorii au intervievat 843 de oameni în legătură cu obiceiurile în privinţa Internetului şi au aflat că 132 dintre ei aveau un comportament problematic, astfel încât "toate gândurile lor se legau de Internet şi simţeau că le este ameninţată starea de bine dacă ar fi trebuit să fie deconectaţi".

Cercetătorii au analizat ADN-ul participanţilor la studiu şi au văzut că în grupul dependenţilor de Internet se regăsea mai des variaţia genetică menţionată, care a fost legată şi de dependenţa de nicotină.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu