"Depăşește orice limită a legii". Detalii despre descinderea unor veterani la un depozit din Capitală

Embed:

Acţiunea unor membri ai gărzii populare, creată de platforma Demnitate şi Adevăr, care au dat buzna în depozitul unui om de afaceri suspectat de contrabandă, depăşește orice limită a legii. O spun invitaţii de aseară ai lui Vitalie Dogaru. În opinia lor, dacă aceste persoane nu vor fi pedepsite, astfel de ilegalităţi vor aduce haosul.

"Aici trebuie să avem grijă să nu călcăm pe anumite greble pe care au călcat vecinii din Ucraina. S-a mers pe legalizarea unor asemenea gărzi şi s-a ajuns prea departe pentru că s-a pierdut controlul şi am văzut lupte stradale dintre gărzi şi autorităţi", a explicat bloggerul Veaceslav Balacci.

De cealaltă parte, participanţii la pecheziţiile neautorizate nu se lasă convinşi şi îndeamnă oamenii în continuare să le semnalizeze ilegalităţi.

"Vreau să aduc la cunoștința telespectatorilor, dacă aveţi informatii despre fărădelegi, puteţi să veniţi la noi, nu suntem atât de bătrâni, mai avem potenţial şi putere fizică să-i aducem în faţa poporului", a declarat reprezentantul gărzii poporului, Anatol Macovei.

Avocaţii îi atenţionează pe membrii gărzilor populare că au dreptul să acţioneze în locuri publice, nu şi în spaţiul privat.

"Dacă vorbim de acţiunea gărzii, ce au făcut membrii acesteia alaltăieri, este o acţiune pe cont propriu în opinia mea. Este un abuz, membrii care şi-au permis acest lucru urmează să fie pedepsiţi pentru că mâine, poimâine ne vom trezi cu ei în casă, că au informaţii, că ştiu despre ceva ilegal", a zis avocatul Victor Pantâru.

Fostul viceministru de interne, Ghenadie Cosovan, spune că situaţia actuală îi aduce aminte de fărădelegile comise la începutul anilor '90.

"Noi am trecut de perioada anilor 90, când am fost martori când apăreau veterani de război, care încercau să facă dreptate şi unul dintre ei e pierdut fără veste", a spus fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan.

PUBLIKA.MD aminteşte că un grup de veterani ai războiului din stânga Nistrului, membri ai aşa-numitei Gărzi Populare, au descins marţi seara într-un depozit de pe teritoriul Uzinei de Tractoare din Capitală şi au intimidat proprietarul şi angajaţii acestuia.

DESCINDERI într-un depozit al Uzinei de Tractoare. Proprietarul fabricii, pus cu mâinile la perete

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu