Departamentul de Stat al SUA negociază cu Turcia vânzarea sistemului Patriot

Departamentul de Stat american negociază cu Turcia vânzarea sistemului antirachetă Raytheon Patriot, în locul sistemului rusesc S-400 dorit iniţial de autorităţile de la Ankara, relatează Reuters, citează mediafax.ro.

Ambasadorul american Tina Kaidanow, secretarul de Stat pe probleme politico-militare, a declarat că o delegaţie a Guvernului american a participat la mai multe întâlniri în cadrul Spectacolului Aviatic Farnborough pentru îmbunătăţirea comerţului cu armament.

"Departamentul de Stat poartă discuţii cu Turcia şi încearcă să le explice turcilor ce poate face sistemul Patriot", a adăugat aceasta.

Turcia a fost criticată de ţările NATO în legătură cu planul de achiziţionare a sistemelor S-400 din Rusia, lucru care poate împiedica vânzarea avioanelor de luptă F-35 fabricate de compania americană Lockheed Martin.

"Suntem îngrijoraţi că prin achiziţionarea sistemului rusesc, Turcia va susţine comportamentul nu tocmai bun pe care Rusia l-a avut atât pe teritoriul Europei, cât şi în restul lumii", a declarat Kaidanow.

În luna aprilie, preşedintele american Donald Trump a înlăturat o lege privind exportul de armament, cu scopul de a extinde posibilele vânzări către aliaţi, de a îmbunătăţi industria de apărare americană şi de a crea mai multe locuri de muncă pe teritoriul Statelor Unite.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu