Demonstraţii de 1 mai în lume. Muncitorii au organizat marşuri şi au cerut autorităţilor îmbunătăţirea condiţiilor de muncă

Embed:

Milioane de oameni au ieşit astăzi în stradă în multe ţări din lume pentru a marca 1 mai. Ei au cerut autorităţilor îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi adoptarea de legi care să protejeze oamenii de abuzurile angajatorilor. La Moscova, peste 130 de mii de oameni au ieșit în Piața Roșie și au sărbătorit ziua internațională a muncii.

Festivitățile nu s-au lăsat însă fără incidente. Cel puțin 25 de activiști sociali au fost reținuți în capitala rusă. Aceștia acuză poliția de aplicare excesivă a forței.

În total, în toate orașele Rusiei, în străzi au ieșit peste trei milioane de manifestanți.

Și în Germania, mii de muncitori s-au adunat în fața porților Brandenburg din Berlin la o manifestație organizată de Confederația Sindicaliștilor. Aceştia sunt nemulțumiți de creșterea discrepanței dintre bogați și săraci.

La Istanbul, poliţia a reţinut 10 manifestanţi care au încercat să intre în piaţa Taksim, în ciuda interdicţiei privind organizarea de mitinguri în centrul oraşului. Piaţa Taksim are o valoare simbolică pentru mişcările sindicale din Turcia: în timpul manifestaţiilor din 1 mai 1977, 34 de oameni au fost ucişi, după ce persoane necunoscute au tras focuri de armă.

Aproape 10 mii de oameni au defilat cu steaguri şi pancarte prin centrul capitalei Indoneziei, Jakarta. Ei au cerut soluţii pentru problemele de pe piaţa muncii din ţară, în special lipsa locurilor de muncă.

Aproximativ 5 mii de persoane au mărşăluit şi pe străzile din Manilla, Filipine. Oamenii vor ca preşedintele să se implice mai mult în rezolvarea problemelor cu care se confruntă muncitorii: şomaj ridicat, salarii mici şi restricţii impuse mişcărilor sindicale.

Manifestaţii au organizat şi sindicaliştii din Coreea de Sud. Muncitorii au cerut renunţarea la programul de restructurare a industriei constructoare de maşini şi a şantierelor maritime. Ei au cerut şi salarii mai mari, dar şi modificarea legislaţiei muncii pentru protejarea angajaţilor.

Și taiwanezii au sărbătorit ziua de 1 mai. Oamenii au ieșit la manifestații și s-au folosit de acest prilej pentru a cere ca o nouă lege a muncii să fie aprobată.

Și comuniștii din Irak au defilat pe străzile capitalei Bagdad cu drapele roșii, pe care erau desenate secerea și ciocanul. Eu au cerut condiții mai bune de lucru și salarii mai mari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu