Demonstraţie de forţă, spectacol aerian şi foc de artificii la Moscova, cu ocazia Zilei Victoriei

Embed:

Moscova va oferi astăzi un adevărat spectacol cu ocazia Zilei Victoriei. În Piaţa Roşie din capitala rusă va fi organizată tradiţionala paradă militară, pentru a marca înfrângerea Germaniei naziste.

Parada din acest an de la Moscova va începe cu o demonstraţie de forţă. Peste 14.000 de militari şi aproximativ 100 de elemente de tehnică militară vor defila în Piaţa Roşie. Sub privirile spectatorilor se vor perinda tancuri T-90, sisteme de rachete operativ-tactice Iskander-M, dar şi diverse proiectile.

"Vă felicit cu ocazia Zilei Marii Victorii. Acum 67 de ani a fost distrus nazismul, o putere groaznică şi cinică. Respectarea strictă a normelor internaţionale, a suveranităţii de stat şi a dreptului de alegere a fiecărui popor garantează faptul că tragedia războiului nu se va mai repeta", a declarat preşedintele Rusiei Vladimir Putin.

Evenimentul a fost completat de un spectacol aerian, la care vor participa cinci elicoptere militare. Întreaga paradă a fost acompaniată de fanfară, formată din peste 1.000 de muzicanţi.

În afară de Parada Victoriei, în Moscova vor fi organizate peste 12.000 de manifestaţii, ce vor culmina cu un foc de artificii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu