Demonstraţie de forţă. Poliţiştii de frontieră şi-au verificat rezistenţa în cadrul unor aplicaţii

Embed:

Poliţiştii de frontieră şi-au demonstrat nivelul de pregătire fizică în cadrul unor demonstraţii de forţă. Doar jumătate din cei 19 poliţişti înscrişi în concursul "Bereta de Onoare" au ajuns în finală.

Proba de forţă a inclus trageri cu arma Kalaşnikov şi tactici de intervenţie. Aplicaţiile s-au desfăşurat pe poligonul din localitatea Zagarancea, raionul Ungheni.

Testarea a început cu o cursă cu obstacole, pe o distanță de cinci kilometri. Câştigătorul a ajuns la destinație în 40 de minute.

"Este o încercare adevărată pentru niște bărbați adevărați. Totul a fost greu, au fost unele încercări în care a trebuit mai mult efort."

După prima probă, doar 16 poliţişti au continuat competiţia. Reprezentanții forțelor de ordine au tras din Kalaşnikov de la o distanță de 100 de metri.

Ultima încercare a fost şi cea mai dificilă. Istoviți, polițiștii de frontieră au luptat corp la corp:

"Hai, hai, încă odată."

"Foarte greu, foarte greu, adversarii puternici, în schimb cu succes."

Cei care au participat la competiţia din anul trecut spun că, de data asta, probele au fost mai dificile.

"Mai greu este că este pista asta cu obstacole. Noi, când am primit beretele, era cursa puțin mai altfel. Am fost învățați și cu topografia, am lucrat și cu busola, a fost ieșirea în teren."

"Slujesc Republica Moldova."

Prin aceste exerciții, conducerea Poliției de Frontieră urmăreşte creşterea nivelului de pregătire al angajaților.

"Am purces la astfel de grad de complicare a exercițiilor pentru a-i selecta pe cei mai buni luptători, cei mai tari lucrători din domeniul supravegherii și controlului", a spus șeful Poliției de Frontieră Dorin Purice. 

Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră este un însemn al excelenței profesionale, de care se învrednicesc doar ofițerii și subofițerii care înregistrează cele mai bune rezultate în cadrul competiţiei.

 

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu