Democratul Pavel Filip s-a întâlnit cu fostul preşedinte al României Trăian Băsescu. Despre ce au discutat cei doi

Embed:

Democratul Pavel Filip s-a întâlnit la București cu fostul președinte al României, Trăian Băsescu. Cei doi oficiali au discutat despre politica din Republica Moldova și au concluzionat că Moldova intră într-o zonă gri pe mult timp.

"Un vechi și bun prieten al țării noastre: Traian Băsescu, cu care am vorbit cu emoție și sinceritate despre momentul politic din Republica Moldova. Înțelegem ambii foarte bine pericolul care s-a abătut asupra Republicii Moldova, prin complicitatea forțelor ”convențional” pro-europene. S-a pus ”batista pe țambalul” integrării europene și apropierii de România, iar Moldova intră într-o zonă gri pe mult timp. E necesar suportul partenerilor și prietenilor noștri pentru ca guvernanții să deschidă ochii și să vadă încotro duc țara", a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Filip a avut o întrevedere şi Victor Ponta. "Am discutat despre tot ce se întâmplă acum în Republica Moldova și despre cum se vede asta la București. I-am spus că avem nevoie de sprijinul României pentru a nu permite ca țara noastră să se abată de la vectorul european, care este pus în pericol de actuala guvernare.", a scris Filip pe Facebook. 

La Bucureşti, Pavel Filip s-a întâlnit şi cu Mihai-Viorel Fifor, vicepremier pentru inplementarea parteneriatelor strategice ale României, secretar general PSD. Cei doi au discutat despre proiectele de interconectare a țărilor noastre: poduri, autostrăzi, muzee, grădinițe, roaming, gazoduct. "Sunt proiecte prin care am vrut să aducem Moldova mai aproape de România, mai aproape de Europa. I-am transmis Guvernului român că avem nevoie de sprijinul României pentru a nu permite ca țara noastră să se abată de la vectorul european, care este pus în pericol de actuala guvernare", a scris Filip. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu