Democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de deputat şi pleacă din politică

Embed:

(UPDATE 14:12) Alexandru Botnari a anunțat astăzi că pleacă din politică. 

"Astăzi am decis şi eu mă retrag din politică, din tot ce ţine de politic. Plec şi din PDM, totalmente plec din politică. Cred că pentru mulţi colegi este o surpriză, vreau să muncesc mai departe pentru cetăţeni, în calitate de primar al oraşului Hînceşti, independent.

Plecarea din politică nu este o decizie recentă sau e vorba de careva conjuncturi politice, e o decizie a mea de mai demult, dar şi a familiei mele. Eu sunt alături şi îi respect pe colagii din partid.

Când voi reveni în politică, nu pot să spun. Voi fi primar independent. Am avut o echipă bună. Vreau să-i anunț pe toți că alături de fostul președinte al partidului, domnul Plahotniuc, s-au adunat foarte mulți oameni cumsecade, care ar putea realiza ceva în țara asta. Am vrut să fiu alături de oameni care au putut face ceva în această viață, au avut bărbăție să facă lucruri concrete".

(11:24) Partidul Democrat rămâne fără un deputat. Alexandru Botnari a anunțat azi, în plenul Parlamentului, că renunță la mandat, în favoarea postului de primar de Hâncești. Asta în condițiile în care tot astăzi expiră termenul legal, în care aleșii poporului care dețin și alte funcții, trebuie să aleagă în ce poziție rămân.

Alexandru Botnari a fost ales deputat la alegerile din 24 februarie, pe circumscripția Hâncești. Atunci el a renunțat la fotoliul de primar în favoarea celui de parlamentar.

Ulterior, a decis să candideze din nou la alegerile locale și a câștigat un nou mandat de edil la Hâncești, după ce s-a calificat în turul doi de scrutin.

Locul lui Botnari în Parlament ar urma să fie ocupat după ce în circumscripția sa vor fi organizate alegeri repetate. De astăzi, fracțiunea PDM numără 29 de deputați.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu