Democrații au cerut audierea lui Nicu Popescu în plen. Care a fost decizia parlamentarilor

Embed:

Deputații democrati au solicitat audierea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după gafa pe care a făcut-o în vizita sa oficială de la București.

Propunerea însă nu a fost susținută de  parlamentari din Alianta ACUM-PSRM.

PUBLIKA.MD aminștește că în cadrul vizitei sale la București, Ministrul de Externe de la Chişinău a clasificat conflictul armat de pe Nistru drept un război civil, asta în timp ce în regiunea transnistreană staționează trupele ruse. Declaraţia a fost făcută de Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă. 

"Guvernul de la Chișinău are drept scop să ușureze viața cetățenilor noștri, care în virtutea unui război civil din '92, trăiesc în regiunea transnitreană. Vom încerca să simplificăm viața acestor cetățeni prin accesul la documente, prin acordarea de cetățenii, prin diplome. Deci nu se pune problema federalizării pentru că nu exiastă nici majoritatea parlamentară potrivită dar și circa 80% din cetățeni nu-și doresc acest lucru. Trebuie să fi foarte vigilenți cum evoluează discuțiile noastre atât cu partenrii externi cât și cu autoritățile din regiunea tranistreană", a menţionat Popescu.

Totodată, ministrul de Externe a declarat că toate statele din lume au dreptul de a decide ce trupe străine se află pe teritoriul lor.

Amintim că şi preşedintele ţării, Igor Dodon, a calificat războiul de pe Nistru din anul 1992 că a fost unul civil, iar dacă nu intervenea armata rusă, conflictul s-ar fi transformat într-un mare război.

Tot astăzi, deputații democrați au cerut audierea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, cu privire la consecințele calamităților naturale și ajutorul care va fi acordat de Guvern sinistraților. Nici această propunere nu a acumulat numărul necesar de voturi.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu