"Demnitarii prezintă cifre ridicole în declaraţiile de venit"

Embed:

Pentru ca demnitarii să-şi facă publice la timp declaraţiile pe venit este nevoie de înăsprirea legii în acest sens. Constatarea aparţine invitaţilor emisiunii Publika Report. Potrivit acestora, astfel de modificări nu vor avea, însă, niciun sens fără un cadru legislativ pentru legalizarea averilor.

"Avem de pus un mare semn de întrebare asupra corectitudinii acestor declaraţii. Sunt nişte cifre ridicole. Probabil că guvernanţii, ajungând acolo unde sunt, cam uită de unde au pornit", a declarat jurnalistul Sergiu Afanasiu.

Demnitarii vor depune la timp declaraţiile pe venit atunci când legislaţia va fi înăsprită, spun unii invitaţi.

"Nu sunt sigur că vom avea toate declaraţiile astăzi. Nu s-a încetăţenit o tradiţie în Republica Moldova, astfel ca demnitarii nesiliţi de nimeni să faţă acest lucru, pentru că este o chestiune de onoare. Cred că orice sancţiune, orice înăsprire a legii poate duce la un grad mai mare de respect faţă de lege", a opinat analistul politic Sergiu Burcă.

Unii experţi cred, însă, că modificarea legislaţiei existente, în sensul înăspririi acesteia, este o măsură insuficientă.

"Cred că legea nu va avea niciun sens şi sunt contra adoptării oricărei legi de perfecţionare a sistemului prezent până când nu se va produce cel mai important proces în economia naţională - legalizarea averilor şi a proprietăţilor. Pentru că orice altă formă de perfecţionare a cadrului existent nu va avea niciun efect", a menţionat Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu