DEMN DE LAUDĂ! Moldova a cucerit două medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Lotul olimpic din Republica Moldova a cucerit o Medalie de aur și una de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori ediția a X-a.

Evenimentul a avut loc în perioada 17-22 septembrie 2016, la Skopje, Macedonia.

Tinerii care au reușit să obțină aceste rezultate remarcabile sunt Gabriel Cojocaru, premiat cu Medalia de aur, și Alexandru Rudi, deținător al Medaliei de argint, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Orizont" din or.aşul Durleşti, municipiul Chişinău.

Precum a informat reprezentantul Ministerului Educației, la competiție au participat 43 de elevi din 10 țări, printre se numără Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, România, Slovenia, Turkmenistan ș.a.

"Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori are drept scop motivarea elevilor cu vârsta de până la 15,5 ani din Europa de Est pentru a studia informatica. Concursul încurajează depunerea eforturilor și validarea competențelor în rezolvarea problemelor cu ajutorul calculatoarelor. Abilitățile obținute de către tinerii participanți le vor fi utile ulterior, când vor accede la studii superioare și se vor angaja în câmpul muncii. Informatica este o disciplină importantă, fiind indispensabilă pentru un număr tot mai mare de domenii. Ne bucurăm pentru rezultatele obținute de elevii noștri și de dorim noi succese în continuare", a spus Angela Prisăcaru.

Menționăm că din echipa națională au făcut Gabriel Cojocaru, Alexandru Rudi (elevi în clasa a X-a la LT ”Orizont” din or. Durleşti) și Ion Plămădeală (elev în clasa a X-a la LT ”Mihai Viteazul” din mun. Chişinău). Tinerii au fost însoțiți de profesorul de informatică Sergiu Corlat și de lectorul universitar Angela Globa, membru al Consiliului olimpic la disciplina Informatică. Ambii profesori sunt preparatori ai lotului olimpic.

Participanții au afirmat că, pe lângă experiența utilă obținută, au stabilit relații de prietenie cu alți tineri din regiunea Europei de Est, cu aceleași pasiuni față de programare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu