DEMITERI ÎN LANŢ! Trei inspectori vamali, demişi din funcţie. Ce ilegalităţi au comis aceştia (VIDEO)

Trei inspectori vamali au fost demişi din funcţie, după ce Comisia de Disciplină a Serviciului Vamal, a depistat câteva ilegalităţi comise de către aceştia.

Primul angajat este de la postul Tudora. El ar fi autorizat trecerea unui lot de mărfuri de larg consum, care a fost depistat, ulterior, de către Echipele Mobile ale serviciului.

Al doilea, care a fost eliberat din funcţie, este un inspector al unui terminal vamal. Acesta a perceput taxe pentru un microbuz cu termenul de exploatare ce depăşea 10 ani, acest lucru fiind interzis de legislația națională.

În cazul celui de-al treilea funcționar, demiterea este însoțită şi de un proces contravențional pentru trafic ilicit cu mărfuri. Colegii săi de la echipele mobile au găsit în maşina vameşului, 38 de kg de caviar, procurat din oraşul Odesa şi introdus ilegal în țară.

În cadrul anchetei interne, s-a stabilit faptul că, angajatul respectiv a fost ajutat de către un amic, vameş şi el, care i-a autorizat trecerea, fără efectuarea controlului de rigoare. Acestuia din urmă i-a fost aplicată sancțiunea disciplinară sub formă de mustrare.

Mai multe detalii, urmăriți în emisiunea realizată de UNITATEA DE GARDĂ, pe Canal3.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu