Demiteri cu scandal. Mai mulţi deputaţi s-au arătat deranjaţi de schimbările în conducerea unor instituţii de stat

Embed:

În ultima şedinţă din această sesiune, deputaţii din coaliţia de guvernare au demis mai mulţi şefi ai instituţiilor de stat. Printre aceştia este directorul general al Agenţiei pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov şi vicepresedintele Curţii de Conturi, Tudor Şoitu.

Comuniştii şi liberalii au criticat acţiunile deputaţilor din coaliţia majoritară.

"Pe 30 mai a fost aranjată în serviciu doamna Natalia Gherman, ca viceprim-ministru al Republicii Moldova, azi îl aranjaţi pe Artur Gherman, soţul doamnei Gherman, care va fi oferta pentru Mircea Snegur ca să completaţi aranjarea întregii familii?", a întrebat deputatul comunist Iurie Muntean.

"S-a încălcat nu doar legea, dar şi Constituţia domnule preşedinte al Parlamentului", a declarat deputatul PL Valeriu Munteanu.

"Ghimpu s-ar părea că are dreptate. Mişa nu te aşeza, aşteaptă la microfon. Tu nu ştii că astăzi în Moldova conduc trei persoane, unu dintre care este Dumitru Diacov, altul care este Leancă şi al treilea care o să ţi-l spun pe urmă nu numai ţie, dar societăţii întregi", a declarat preşedintele PCRM.

"Valodea, dealul a devenit mai mare, aţi greşit, conduce acel care stă lângă mine şi cu aceştia şapte şi cu toţi. Lenin verde", a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Unii dintre noii numiţi în funcţii dau însă asigurări că vor da dovadă de profesionalism.

"Este un domeniu în care am vrut să mă afirm, în ceea ce ţine de reglementarea acelor preţuri corecte, echitabile pentru cetăţenii Republicii Moldova", a declarat noul director al ANRE, Sergiu Ciobanu.

De asemenea, Parlamentul a numit doi viceguvernatori la Banca Naţională. Este vorba despre Ion Sturzu, fost membru al Curţii de Conturi şi Aureliu Cincilei, director la Euro Credit Bank. Deputaţii au mai numit noi membri la Curtea Conturi şi la Consiliul Concurenţei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu