Demiterea primarului Dorin Chirtoacă, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal

Embed:

Socialiştii din Consiliul Municipal Chişinău au cerut astăzi demisia primarului general Dorin Chirtoacă. Ei au insistat ca pe ordinea de zi a Consiliului să fie inclusă chestiunea cu privire la iniţierea procedurii de demitere a primarului, prin referendum. Ulterior şi comuniştii au venit cu o propunere similară la începutul şedinţei.

Socialiştilor li s-au alăturat consilierii comunişti din Consiliul Municipal Chişinău.

"Fracţiunea PCRM propune să fie inclusă în ordinea de zi a şedinţei de astăzi a CMC subiectul cu privire la iniţierea procedurii de organizare a referendumului cu privire la demiterea primarului general Dorin Chirtoacă", a declarat preşedintele fracţiunii PCRM din CMC, Boris Golovin.

Şi liberal-democraţii au criticat primarul. Aceştia, însă, nu au susţinut iniţiativa comuniştilor de a-l demite.

"Vreau să vă asigur că votul PLDM îl veţi avea întotdeauna şi v-eţi avea sprijinul nostru dar asta nu este un pas spre dvs, ci pentru a menţine Chişinăul în albia de plutire spre democraţie", a adăugat liber-democratul Sandu Grecu.

Comuniştii nu s-au limitat doar la iniţiativa de a demite primarul şi l-au mai criticat pentru că a invitat la Chişinău cuplul princiar.

"Ai fost în România, te-ai fotografiat în frac şi papion. O realizare pentru Chişinău! Chişinăul mai mult nu are nevoie de nimic! Ai primit medalii şi titlul de prinţ albăstriu! O importantă distincţie pentru Chişinău. Ai anunţat că un prinţ fără castel şi oficial l-ai invitat la Chişinău. Cine ţi-a permis?", s-a revoltat consilierul comunist Nicolae Pavlicev.

Edilul capitalei a calificat acţiunile de astăzi din CMC drept o campanie politică. "Deja se merge spre degradare şi spre abrsurd. Nu ştiu dacă locuitori Chişinăului, inclusiv adepţii acestor formaţiuni ar accepta o abordare diletantă din partea partidelor politice în cauză", a spus Dorin Chirtoacă.

Propunerea privind iniţierea procedurii de demitere a primarului a fost inclusă pe ordinea de zi fiind susţinută de consilierii comunişti şi socialişti.

Publika.md reaminteşte că liderul socialiştilor, Igor Dodon, a iniţiat procedura de demitere prin referendum a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Anterior, edilul capitalei a declarat că îi urează succes lui Igor Dodon în această acţiune.

Ulterior, instanţa de judecată a respins solicitarea socialiştilor de a înregistra grupul de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului. PSRM a calificat decizia drept una politică.

După ce instanţa de judecată a respins solicitarea socialiştilor de a înregistra grupul de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului, liderul PSRM a anunţat astăzi că dispune de 90.000 de semnături din partea locuitorilor capitalei şi a făcut un apel la consilierii municipali ca să voteze pentru includerea iniţiativei de demitere a edilului pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Municipal.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu