DEMISIE după scandalul de la Apă-Canal Chișinău. Directorul întreprinderii pleacă din funcție

După ce a fost acuzat de faptul că ar fi privilegiat-o pe fiica sa în cadrul mai multor licitații și că muncește într-un birou de lux, directorul Apă-Canal, Constantin Becciev, a decis să-și dea demisia, scrie realitatea.md.

Cel puțin asta a declarat șefa Direcției Municipale Finanțe, Veronica Herța, în cadrul emisiunii Realitatea Azi de la Realitatea TV. 

"Am fost anunțată vineri, la ora 16:30 printr-un apel telefonic despre faptul că a fost depusă cererea privind plecarea în concediu, cu ulterioara eliberare din funcție. Cererea a fost contrasemnată de directorul tehnic al întreprinderii”, a spus Veronica Herța. 

Șefa de la Finanțe este de părere că modul în care a decis Becciev să plece din funcție nu corespunde cu prevederile legale:

"Codul muncii prevede expres că concediile se acordă conform graficului care este elaborat până pe data de 15 decembrie în cazul nostru. După care plecarea în concediu este permisă de către angajator. Contractul de muncă îl are președintele consiliului de administrare. Nu a fost semnat de mine”, a spus șefa Direcției Finanțe.

Menționăm că în urma unui audit realizat de către Agenția Națională de Reglementare în Energetică la Întreprinderea Municipală Apă Canal au fost depistate cheltuieli de sute de mii de lei pe care Becciev le-a făcut pentru a-și mobila propriul birou.

Mai mult, acesta a favorizat firma fiicei sale în mai multe licitații pe care le-a contractat instituția.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu