Demisia ministrului Apărării

Embed:

(UPDATE 12.17) "Demisia mea din funcţia de ministru al Apărării nu va soluţiona problema existentă în sistem". Astfel a comentat Vitalie Marinuţa cererea Partidului Comunist de depune cerere de demisie.

În cadrul şedinţei Parlamentului de azi, 24 martie, deputatul PCRM Inna Şupac a declarat că ministrul Apărării trebuie să-şi dea demisia.

Partidul Comuniştilor şi-a motivat cererea în legătură cu incidentul de la Coşniţa. Formaţiunea învinuieşte forţele armate de încălcarea legislaţiei şi a regulamentului militar.

Amintim că un militar din forţele mixte de menţinere a păcii a fost împuşcat mortal de un soldat. Incidentul a avut loc duminică, 20 martie, în satul Coşniţa, raionul Dubăsari.

Vitalie Marinuţa a fost învestit în funcţie la 25 septembrie, 2009. Menţionăm  că actualul ministru al Apărării are studii militare în Republica Moldova, SUA şi Federaţia Rusă. Cu gradul de locotenent-colonel, a activat în cadrul Comandamentului Central al SUA, dislocat în Tampa, Florida, unde a condus un grup de experți pe subiectul terorismului prin sinucidere.

Întors în Republica Moldova, a lucrat o perioadă scurtă la Ministerul Apărării, dar a fost concediat și pensionat de către comuniști. Ulterior, s-a ocupat de afaceri. Este căsătorit și are 2 copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu