Demisia lui Marinuţa nu va genera mari schimbări în Armată. VEZI aici opinii ale experţilor

Embed:

Până la toamnă, în Armata Naţională nu se vor produce schimbări majore. Şi asta, deoarece, noul ministru al Apărării va avea responsabilitatea de a asigura funcţionalitatea ministerului până la alegerile parlamentare din acest an. De această părere au fost invitaţii emisiunii Fabrika de vineri. 

Fostul ministru al Apărării Valeriu Pleşca este de părere că principala problemă a Armatei Naţionale este lipsa de reforme şi strategii pe termen lung: "Patru ani de zile vorbim de strategie, reformări, până la urmă strategia militară nu există, şi nici o armată profesionistă". "Procuratura, Ministerul Justiţiei, alte instituţii în stat se reformează în baza banilor europeni, metodologie există, de ce discutăm, dar nu realizăm acest lucru?", s-a întrebat fostul demnitar.

Iar analistul politic Viorel Cibotaru consideră că partidele politice acordă o atenţie nesemnificativă Armatei Naţionale: "Din păcate toţi politicienii până acum nu au creat mecanismul acesta de atractivitate şi aici nu putem învinui militarii. În exclusivitate responsabilitatea stă pe umerii partidelor poltiice care au fost până acum".

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi-a prezentat joi demisia. Şeful statului l-a numit interimar pe Igor Panfile, viceministru al Apărării. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu