DELICII DE POST. Restaurantele au inclus în meniuri cele mai delicioase bucate

Embed:

Sunt bogate în vitamine şi proteine şi sunt delicioase. Bucatele de post îşi fac loc, în această perioadă, în meniul restaurantelor din Capitală.

Bucătarii le propun clienţilor gustări reci, supe, salate, fripturi din ciuperci şi chiar burgheri de post.

"Pentru cei care ţin post o să pregătim astăzi tartar din avocado. Avem aici avocado, roşii, rucola şi quinoa. Mai întâi tăiem avocado mărunt şi îl aşezăm în formă", a spus ajutorul de bucătar şef, Svetlana Filimon.

Legumele, verdeaţa, cerealele şi fructele sunt la mare preţ în timpul postului. Aşa că bucătarii îşi adaptează reţetele.

"Steak-ul sărat şi pipărat îl punem la cuptor pe maxim cinci zece minute. Aici avem un stake de ciuperci avem quinoa fiartă şi un mousse de caşcaval tofu, este pregătit pe bază de ulei de măsline",a spus ajutorul de bucătar şef, Svetlana Filimon.

Nici amatorii de dulciuri nu sunt uitaţi: bucătarii au şi pentru ei bucate delicioase.

"La desert avem o pară în vin fiert, il propunem tot este un meniu de post avem gemul de caise. Avem o para fiartă în vin cu condimente este foarte gustoasă şi în zahăr şi avem un cips de ciocolată amestecată cu nuci", a spus ajutorul de bucătar şef, Svetlana Filimon

Restaurantele au adaptat şi băuturile special pentru clienţii care ţin post.

"Dacă doriţi cafeaua doar ca înlocuim laptele obişnuit, pe laptele de migdale sau laptele de soia", a spus administratorul unui restaurant, Irina Goncerenco.

Iar cei care adoră mâncarea fast food, pot mânca burgheri de post, care sunt gata în doar câteva minute.

"Fără lactoză, sosul, merg aceleaşi ingrediente, pârjoala este din hrişcă cu ciuperci. Rămâne ceapa, castraveţii muraţi, rămâne icebergul. De când s-a început postul, oamenii vin şi întreabă dacă avem vreun meniu de post", a spus bucătarul Cornel Ignatescu.

Administratorii supermarketurilor din capitală au amenajat şi standuri pentru cei care ţin post. Ei spun că a crescut cererea de conserve, legume, fructe, cereale şi produse din ingrediente vegetale.

Avem produse din sortimentul maionezei, avem şi înlocuitori pentru lapte, avem lapte din soia, cocos, din migdale. Dacă doriţi o înlocuire pentru carne, avem crenvurşti şi diferite produse din tofu. Creşterea de vânzare este şi totodată la legume, fructe."

Postul Paştelui este cel mai lung şi cel mai aspru dintre cele patru posturi din an. Creştinii vor sărbători Învierea Domnului în data de 28 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu