Delicii culinare în Orășelul European din Chișinău. Cum a surprins publicul ambasadorul UE în Moldova

Embed:

Bucate tradiţionale europene, muzică, distracţii, muzică şi dans. Toate au făcut deliciul vizitatorilor, care au sărbătorit Ziua Europei în centrul Capitalei.

În Orăşelul European, amenajat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, reprezentanţii a 19 ţări, membre ale UE au încercat să atragă cât mai mulţi trecători.

Clătitele, paella, pizza sau kebabul au fost printre bucatele gătite în corturile instalate în centrul oraşului. Iată ce spun bucătarii care au reprezentat diferite ţări UE: 

"Se numeşe homon, este din picioare de porc. Este porc negru, ăsta e cel mai calitativ. Fără sânge, fără condimente, fără nimic, numai cu sare şi nişte romaniţă, atât şi pe urmă se mânâncă aşa crud. "

"Am preparat tradiţionalul kebab turcesc, făcut din carne de vită.  Deasupra se adaugă grăsime de oaie, după care se lasă la marinat o zi. Carnea este pusă aici şi rotită pe acest grătar."

La cortul Ambasadei Italiei, bucătarii au pregătit aproape 100 de kilograme de îngheţată şi peste 2.500 de felii de pizza:  "Pizza a fost pregătită după o reţetă simplă: făină, apă, drojdie, sos de roşii şi mozzarella. "

Mii de oameni au stat la coadă pentru a gusta din mâncărurile şi băuturile tradiţionale din Franţa, Germania, Cehia sau Belgia: 

"E foarte gustos. Îmi place foarte mult kebabul şi bucătăria turcească."

"Sunt nişte cartofi fri, sunt cu becon. Este fain, e OK. "

"Am luat o pizza şi vreau să gust renumita îngheţată italiană. Ştiu că o fac din componente naturale şi e foarte renumită în lume."

Delegaţia Ambasadei Spaniei a ademenit vizitatorii cu tradiţionala sangria şi muzică latino. Bucătarii au pregătit şi 400 de porţii de paella, pentru care au folosit 35 de kilograme de orez, 30 de kilograme de carne de pui şi aproape 50 de kilograme de legume.

"Paella este una dintre cele mai cunoscute mâncăruri spaniole. Provine din sudul Spaniei, o regiune însorită a ţării. Este o mâncare foarte gustoasă", spune un bucătar.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, a surprins publicul printr-un mesaj de felicitare în limba română: "Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei. Republica Moldova a făcut paşi importanţi în parcursul său european. Uniunea Europeană va continua să fie alături de voi, dragi moldoveni, pe drumul vostru european. Este responsabilitatea vostră de a vă crea propriul viitor, mai bun."

Participanţii la eveniment au avut posibilitatea să discute cu oficialii europeni şi au fost informaţi despre beneficiile integrării europene.

Atmosfera sărbătorii o vedeți în imaginile surprinse de fotograful PUBLIKA.MD, Dan Guțu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu