Delicatesă de primăvară! Ridichile, extrem de sănătoase şi benefice pentru organism

Sunt purpurii şi îmbietoare, o delicatesă în fiecare primăvară! Nu ezitaţi să consumaţi ridichile de primăvară. Sunt extrem de sănătoase şi au numeroase proprietăţi cu efect benefic asupra organismului, scrie realitatea.net.

Consumaţi-le ca atare, crude, sau sub formă de suc proaspăt şi va veţi bucură de un cocteil de vitamine şi minerale. Ridichile de primăvară mai sunt cunoscute şi sub numele de ridichi de lună.

Ridichile sunt o sursă excelenţă de vitamina C (28% din doză zilnică recomandată de vitamina C), acid folic, potasiu şi fibre. Sunt totodată o sursă bună de riboflavină (B2), calciu, vitamina B6, magneziu, cupru şi mangan. O ceaşcă de ridichi conţine 18 calorii.

Conţinutul bogat în vitamina C al ridichilor le recomandă drept un aliment de baza în prevenirea infecţiilor şi pentru întărirea sistemului imunitar. Vitamina C contribuie totodată la menţinerea inimii în stare bună căci ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge.

Sucul de ridichi roşii are un conţinut semnificativ de fier ce stimulează producerea hemoglobinei şi ajută totodată la oxigenarea sângelui.

Sucul de ridichi roşii conţine potasiu, un mineral ce contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a sistemului nervos. Are totodată şi un rol important în procesele metabolice din organism, contribuind la eliminarea sodiului şi a toxinelor din organism. Totodată, potasiul poate preveni şi apariţia osteoporozei. O ceaşcă de suc de ridichi conţine 578 miligrame de potasiu.

Sucul de ridichi roşii poate fi folosit şi că tratament în bolile autoimmune, în problemele digestive, în afecţiunile urinare sau ale rinichilor, dar şi în tratarea afecţiunilor respiratorii precum astmul sau bronşită.

Sucul de ridichie conţine enzime precum diastază, amilază, mirosinaza, esteraze ce ajută la eliminarea paraziţilor, ciupercilor, toxinelor sau viruşilor dăunători din organism. Se ştie că aceste substanţe ajută spre exemplu în lupta împotriva candida albicans.

Sucul de ridichi roşii are în compoziţia să şi cupru, mineral esenţial pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi imunitar al organismului. Cuprul contribuie totodată şi la producerea colagenului atât de important pentru oase şi ţesutul conjuctiv. O ceaşcă de suc de ridichi roşii conţine 124 micrograme de cupru.

Cercetări recente arată că ridichile conţin fitochimicale bazate pe sulf, ajutând la o digestie eficientă şi la menţinerea sănătăţii ficatului şi a vezicii biliare. Ridichile conţin glucozinolate – compuşi benefici ce conţin sulf şi care se găsesc în legumele din familia cruciferelor. Conform Institutului Linus Pauling, aceşti compuşi protejează împotriva cancerului şi pot ajuta corpul să elimine potenţialele celule cangerigene înainte de a începe să formeze o tumoare. În august 2012, acelaşi Institut recomandă consumarea a cinci porţii de legume crucifere în fiecare săptămâna pentru a creşte cantitatea de glucozinat ingerată.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu