Delegație rusă, expulzată din Moldova. Membrii se pregăteau să sărbătorească "independenţa" separatiştilor

Embed:

O delegaţie din Rusia, care urma să ajungă în regiunea transnistreană pentru a sărbători aşa-numita independenţă separatiştilor, a fost oprită din drum, pe aeroportul din Chişinău.

Membrii grupului au fost expulzați imediat ce au aterizat în Capitală. Printre ei s-au numărat preşedintele Colegiului rus de Experți Militari, un reprezentant de onoare al Uniunii Cadeților, o delegaţie din partea autoproclamatei republici Osetia de Sud, consilierul directorului interimar al fondului "Lumea rusă", dar şi un general-maior.

Decizia Chişinăului a nemulţumit autorităţile  rumori la Tiraspol.  La sfârşitului lunii iulie, avionul în care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, pornit spre ţara noastră, a făcut cale întoarsă.

Asta după ce autorităţile de la Bucureşti i-au interzis oficialului rus să survoleze spaţiul aerian român pentru că acesta are interdicție de a intra în Uniunea Europeană.

Ulterior, Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată pentru că oficialul a folosit un limbaj mai puţin diplomatic atunci când a vorbit despre autorităţile şi cetăţenii ţării noastre. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu