Delegaţia "Rosselihoznadzor" s-a întâlnit cu exportatorii de mere din nordul ţării

Embed:

Delegaţia Serviciului fitosanitar din Rusia, condusă de vicedirectorul acestei organizaţii, Alexei Saurin, s-a întâlnit astăzi cu producătorii şi exportatorii de mere din nordul ţării. De asemenea, el a răspuns la mai multe întrebări ale fermierilor ce ţin de calitatea producţiei vegetale şi a declarat că problemele ce ţin de livrarea producţiei moldoveneşti pe piaţa rusă nu au niciun substrat politic.

Vicedirectorul serviciului fitosanitar rus, Alexei Saurin s-a întâlnit cu cei mai mari producători şi exportatori de fructe din nordul ţării. El a vizitat mai multe livezi intensive de mere şi a făcut cunoştinţă cu utilajele de păstrare şi conservare a producţiei pregătite pentru export.

Oficialul rus a atenţionat fermierii moldoveni să utilizeze doar pesticidele care sunt omologate de serviciul fitosanitar.

Deasemenea, în cadrul discuţiilor cu exportatorii oficialul rus a sugerat ca exportatorii moldoveni să-şi construiască frigidere de păstrare a producţiei şi pe teritoriul Rusiei, aşa cum procedează şi alte ţări.

În plus, adjunctul Rosselihoznadzor a menţionat că producătorilor moldoveni le-ar fi mult mai rentabil dacă s-ar asocia.

Vizita la Chişinău a oficialului de la Rosselihoznadzor şi reprezentanţii Ministerului Agriculturii de la Chişinău se va încheia prin semnarea unui memorandum care vizează măsurile ce ţin de funcţionalitatea sistemului de asigurare a inofensivităţii produselor exportate.

loading...

Lasă un comentariu