Deficitul bugetar în regiunea transnistreană, în continuă creștere

Embed:

Deficitul bugetar în regiunea transnistreană este în continuă creștere. În prima jumătate a anului, diferența cu care cheltuielile întrec veniturile a crescut de două ori față de aceeași perioadă a anului trecut și a ajuns la 1,3 miliarde de ruble echivalentul a peste 2,3 milioane de lei.

Administrația de la Tiraspol explică creșterea deficitului bugetar prin majorarea cheltuielilor la nivel local și regional. Mai exact, acestea au crescut cu 543 de milioane de ruble transnistrene - echivalentul a aproximativ un miliard de lei.  

Mai mult, veniturile la bugetele locale s-au redus semnificativ. Potrivit mass-mediei locale, producția industrială în Transnistria a scăzut la începutul lui iulie cu aproape 9,5 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.  

S-a redus și volumul impozitelor la buget din partea celor mai mari contribuabili. Deficitul fondului local al asigurărilor sociale a fost în iunie de aproape 12%. Menţionăm faptul că bugetul din 2015 al regiunii transnistrene a fot aprobat cu un deficit de 40 la sută. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu