DEFICIT DE MANUALE în mai multe şcoli din ţară. Reacţia Ministerului Educației

Deficit de manuale în mai multe şcoli din ţară. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, urmare a mai multor sesizări venite din partea cadrelor didactice, a constatat că numărul de manuale de limbă străină, în special cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar este insuficient. De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării dă asigurări că va identifica factorii care perturbează buna funcționare a mecanismului de asigurare cu manuale școlare.

"Ministerul Educației va întreprinde, în regim de urgență, măsuri privind redresarea situației, pentru ca manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev. Ministerul a solicitat angajaților din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, managerilor educaționali, conform competențelor, să manifeste responsabilitate, iar în cazul în care întâmpină dificultăți să sesizeze ministerul", a fost menţionat în comunicat.

Manualul este parte a Curriculumului Național și constituie un instrument de lucru esențial pentru profesori, elevi și părinți.

 

loading...

Lasă un comentariu