Defectele OAMENILOR DEŞTEPŢI. Cu ce probleme se confruntă aceştia

Pentru oamenii deștepți, viața nu este mai ușoară, ci dimpotrivă. Un sondaj recent realizat pe Quora arată care sunt problemele cu care se confruntă aceștia și cum ies la iveală defectele lor.

O sută de persoane au răspuns la un chestionar despre problemele oamenilor inteligenți. Aparent, lumea crede că, dacă ești deștept, nu ai probleme serioase și auime, însă acestea sunt mai complexe. De asemenea, defectele lor le fac și mai dificilă trecerea peste aceste provocări, potrivit divahair.

Iată care sunt cele mai frecvente defecte ale oamenilor deștepti:

Gândesc, nu simt. Un mare defect al oamenilor inteligenți este dificultatea cu care își exprimă emoțiile. De asemenea, pentru ei este mai greu să ia decizii bazate pe ceea ce simt. Acest lucru se întâmplă pentru că ei își înțeleg mult mai bine sentimentele, iar asta duce cumva la un blocaj în exteriorizarea lor. De exemplu, un om deștept nu plânge dacă are un necaz. Mintea lui este mai preocupată să înțeleagă emoția, să analizeze, nu să exprime.

Se tem de eşec. Această frică este mai pronunțată la oamenii deștepți, pentru că lumea are de la ei așteptări mult mai mari. De aceea, ei se simt responsabili, obligați să aibă succes, să nu dezamăgească. De aceea, preferă să nu își asume riscuri și sunt îngroziți de ideea unui eșec. Din această cauză, nu vor putea lucra la adevăratul lor potențial. Ei sunt blocați de perspectiva unui posibil eșec, în loc să depună toate eforturile pentru a avea succes în ceea ce și-au propus.

Se consideră limitaţi. Spre deosebire de alții, oamenii inteligenți sunt perfect conștienți că au mereu ceva nou de învățat, că abilitățile și cunoștințele lor sunt limitate. Există și o vorbă de duh care spune „știu că nu știu nimic”, iar acest lucru este perfect adevărat la oamenii deștepți. De aceea, ei se vor resemna la un moment dat, înțelegând că este imposibil să cunoască

Simt nevoia de a corecta. De fiecare dată când cineva greșește, un om inteligent va simți nevoia să-l corecteze. Desigur, având în vedere că ei știu mai multe decât cei din jur, se vor trezi foarte des în ipostaza de a-i corecta pe alții. Această obsesie petru corectitudinea unei informații îi poate face să pară aroganți. În realitate însă, ei sunt frustrați că trebuie mereu să intervină.

Acestea sunt cele mai mari defecte ale oamenilor deștepți. Ține cont de ele atunci când ești tentată să îi judeci pe cei din jur!

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu