Dedesubturile crizei: Lenjeria de damă se vinde mai bine în condiţii economice aspre

Analize foarte serioase arată că cele două sexe reacţionează diferit în condiţii de criză economică atunci când vine vorba despre lenjeria intimă, scrie realitatea.net.

Un lucru pare clar şi dovedit: bărbaţii fac economie înnoindu-şi lenjeria intimă mai rar atunci când veniturile scad. Piaţa de profil din Statele Unite arată vânzări în scădere şi preţuri stagnante. Începând cu 2009 vânzările au scăzut cu o medie anuală de aproximativ 3%.

Bizareria vine dinspre sexul opus. Lenjeria de damă se vinde mai bine în condiţii economice aspre iar preţul ei urcă spre cer. Din decembrie 2007 preţul lenjeriei de damă pe piaţa americană a urcat cu 32, 5%. Asta înseamnă o rată anuală de 7,8%, mult superioară indicelui mediu de creştere a preţurilor în SUA, care e de aproximativ 5,5%.

Mai interesant, preţurile la îmbrăcămintea "de stradă" pentru femei au scăzut în această perioadă permanent şi sunt sub indicele mediu.

Care să fie explicaţia? Există teoria "Indicele Rujului". Potrivit ei, femeile care dispun în continuare de anumite venituri nu renunţă să-şi facă cadouri mai scumpe dar înlocuiesc domeniul în care "opereză". Optează pentru ceva scump dintr-o zonă mai ieftină. Un sutien de firmă, de pildă, rămâne mai ieftin decât o geantă sau o bijuterie din aceeaşi categorie.

După recesiunea care a urmat atentatelor din 11 septembrie vânzările de ruj s-au dublat în SUA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu