Decoraţi pe ultima sută de metri: Nicolae Timofti a oferit medalii și ordine pentru 43 de personalități din țară

Aflat în ultimile zile de mandat, președintele Nicolae Timofti a oferit astăzi medalii și ordine pentru 43 de personalități notorii din țară.

Printre acestea se numără oameni de știință, jurnaliști, profesori, medici, scriitori, judecători și angajați ai Serviciului Pază și Protecție de Stat. Distincțiile au fost acordate în semn de apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă și profesionalism.

Printre cei decorați de șeful statului se numără Vugar Novruzov, președintele Congresului Azerilor din Moldova, care a primit Ordinul Republicii.

"Voi lucra și în continuare întru binele și prosperitatea iubitei noastre țări, Moldova, care demult a devenit pentru mine și mulți compatrioți de-ai mei a doua patrie cu care ne mândrim", a afirmat președintele Congresului Azerilor din Moldova, Vugar Novruzov.

Scriitorul Iurie Colesnic, cel care a lansat recent o nouă ediție a cărţii "Chişinăul nostru necunoscut", a fost decorat cu Ordinul de onoare.

"Ordinul acesta îl merită ei în primul rând pentru răbdarea cu care au așteptat ca volumele să apară, pentru insistența de a mă impune să continui proiectele începute și avem zece volume "Basarabia Necunoscută" și patru volume dedicate Chișinăului", a afirmat scriitorul Iurie Colesnic.

Și Carolina Platon a fost decorată cu Ordinul "Credinţă Patriei" clasa III pentru muncă asiduă în domeniul educației. Ea a pus temelia Facultății de Psihologie a Universității de Stat din Moldova.

"Eu pe parcursul a 44 de ani am lucrat cu dăruire și cu plăcere. Am muncit, am afăcut-o din plăcere, din obligațiuni, mi-am iubit profesia", a afirmat Carolina Platon.

Tradițional, cei prezenți la eveniment au ciocnit câte o cupă de șampanie.

De când este în fruntea statului, Nicolae Timofti a oferit aproape două mii de ordine şi distincţii de stat.

Potrivit legislaţiei, deţinătorii de distincţii beneficiază şi de un adaos suplimentar la pensie. Pentru Ordinul Republici se oferă suplimentar câte 500 de lei și câte o sută de lei pentru alte ordine, iar pentru medalii câte 50 de lei.

În cadrul ceremoniei, preşedintele a transmis și un mesaj cetățenilor în ajun de alegeri. Șeful statului i-a îndemnat să meargă duminică la urne și să-și dea votul pentru viitorul european al țării.

"Noi am fi avut demult alte succese dacă noi din 90 până astăzi votam forțe politice care ne orientau spre Europa, așa cum am făcut-o ultima dată. Eu sunt adept ferm convins că numai în UE ne este locul și vom avea un altfel de viață. Trebuie să îi convingem pe toți", a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Șeful statului a mai spus că nu i-a plăcut prestația celor doi candidați la dezbateri, deoarece nu au pus accent pe programele lor electorale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu