Declaraţiile lui Pavel Filip după ce PL s-a retras din coaliţia de guvernare. Ce va face Guvernul mai departe (VIDEO)

Embed:

Premierul Pavel Filip a comentat astăzi, la în cadrul unui briefing, decizia PL de a se retrage din coaliţia de guvernare. 

"Aici vreau să vin doar cu unele precizări: în primmul rând regret plecarea colegilor. Am lucrat împreună şi împreună am pornit reforme importante şi pe această cale vreau să le aduc mulţumiri pentru activitatea pe care am avut-o împreună în Guvern", a declarat premierul Pavel Filip.

"Pentru a preveni speculaţii şi interpretări, vreau să afirm că Guvernul rămâne a fi funcţional, şi acest Guvern se bucură de sprijinul majorităţii parlamentare. Chiar în ziua de mâine la şedinţa Guvernului vom aproba noi viceminiştri in ministerele care au fost decapitate, practic au rămas fără conducere, asfel incat sa asuguram funcţionalitatea acestor instituţii.

Nu vom merge pe numirea noilor miniştri în aceste Ministere, pentru că suntem pe ultima sută de metri în reforma Guvernului.

Săptămâna următoare în Guvern vom aproba noua lege cu privire la Guvern, după care vom cere suportul colegilor din Parlament.

Şi imediat după ce va intrea în vigoare această lege, voi merge în Parlament şi voi prezenta noua structură şi componenţă a Guvernului. 

Din aceste motive nu este sens să numim acum noi miniştri în Ministerele care au rămas fără conducere", a conchis Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu