DECLARAŢIILE lui Marian Lupu şi Mihai Ghimpu după desemnarea candidatului la funcţia de premier

Embed:

Preşedintele PD, Marian Lupu şi cel al PL, Mihai Ghimpu, au anunţat că s-a depăşit o perioadă extrem de dificilă pentru ţară. Cei doi speră că de acum se va începe să se lucreze pentru cetăţeni. Declaraţiile au venit după desemnarea lui Pavel Filip candidat la funcţia de premier.

"Din acest moment intrăm într-o etapă legală de formare a cabinetului de miniştri şi elaborare a programului de guvernare. Această invitaţie s-a axat anume pe nevoia de stabilizare, de învestire a unui Guvern eficient. Ieri am avut o discuţie îndelungată la şedinţa partidului, având în vedere o situaţie tensionată, o situaţie complicată şi complexă. Vlad Plahotniuc a venit cu soluţia de a grăbi rezolvarea tuturor problemelor politice, să ne apucăm cât mai grabnic de treabă şi în acest context după dezbateri îndelungate am adoptat decizia de a-l înainta pe Pavel Filip la funcţia de prim-mistru", a declarat preşedintele PD, Marian Lupu.

"Pot confirma ce a spus domnul Lupu. S-a vorbit cu mine la schimbarea candidatului, suntem bucuroşi că am reuşit să evităm alegerile anticipate, e timpul să începem să muncim pentru oameni, sper să putem vota acest Guvern. Cred că problema principală a fost rezolvată, program avem, a rămas să discutăm nişte probleme minore", a conchis preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

PUBLIKA.MD aminteşte că democratul Pavel Filip a fost desemnat candidat la funcţia de premier. Preşedintele ţării a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu