DECLARAȚIILE de la cel mai important eveniment economic al anului în Moldova

Embed:

Guvernul îşi confirmă angajamentul pentru reforme şi un trai mai bun. Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip în cadrul celui mai important eveniment economic al anului - Forumul Oamenilor de Afaceri din Moldova. La reuniunea organizată, astăzi, la Chișinău participă: demnitari, experți din străinătate, dar şi fostul președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Forumul a fost lansat de Vlad Plahotniuc, fondatorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova. El a declarat că scopul său şi al guvernării este ca respectarea legii și dreptatea socială să devină cele mai importante caracteristici ale autorităţilor centrale. Potrivit lui Plahotniuc, acestea sunt condiții necesare pentru a încuraja concurența, a crește economia și a forma un sistem corect, transparent și eficient de impozitare a mediului de afaceri.

"Sunt convins că trebuie să dispară deja mentalitatea unor funcționari a instituțiilor de control și nu numai, precum că oamenii de afaceri trebuie tratați ca posibili evazioniști. Această abordare greșită a frânat procesele de dezvoltare în afaceri și desigur a descurajat mult potențialii investitori să-și inițieze și să dezvolte afacerile în Republica Moldova. Eu îmi iau un angajament personal, de a susține menținerea echilibrului și stabilității politice în țară, care este vital pentru buna funcționare a instituțiilor, pentru reformarea lor, dar și pentru o sănătoasă dezvoltare a mediului de afaceri", a declarat Vlad Plahotniuc.

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat eforturile depuse de autorităţile de la Chişinău şi a spus că Moldova trebuie să continue implementarea reformelor, care sunt indispensabile pentru dezvoltarea economică a ţării.

"Reformele sunt necesare, sunt utile persoanelor care locuiesc în Republica Moldova, pentru a avea stat de drept, pentru a avea prosperitate, încredere, pentru a avea o economie de forţă şi progres social. Acele reforme sunt o condiţie pentru încredere, în primul rând încrederea oamenilor din Moldova în sistemul lor personal politic. În democraţia din ţara lor. Asta este important. Există trei condiţii pentru succes. Educaţia, un nivel înalt al sistemului în educaţie, infrastructură pentru ţară din punct de vedere energetic, tehnologic, al transporturilor, economia digitală şi statul de drept. În acest context, este importantă crearea transparenţei finanţării partidelor politice şi a candidaţilor selectaţi pentru alegeri. De asemenea, reforma justiţiei, reforma oficiului procurorului general, dar şi stabilirea sistemului de drept care ar putea contribui la creşterea progresului social", a menționat Jose Manuel Barroso.

Premierul Pavel Filip a spus că Guvernul pe care îl conduce şi-a propus ca obiectiv principal să devină primul Executiv care va elimina definitiv vulnerabilitățile din sistemul bancar.

"Vă confirm angajamentul nostru pentru reforme şi un trai mai bun. Guvernul poate însă reuşi în realizarea planurilor sale doar împreună cu dumneavoastră. Haideţi împreună cu mediul de afaceri să transformăm cercul vicios pe dimensiunea politică - business într-unul virtuos. Haideţi împreună să dezvoltăm Republica Moldova. Acest Guvern şi această majoritate parlamentară sunt pentru dumneavoastră garantul stabilităţii în următorii ani. Şi vreau să vă spun că Guvernul acesta şi-a propus drept obiectiv să devenim Guvernul care va elimina odată şi pentru totdeauna vulnerabilităţile din sistemul bancar. Doi, suportul legislativ şi administrativ pentru accelerarea luptei anticorupţie şi reformarea justiţiei", a conchis premierul.

La Forumul Oamenilor de Afaceri din Moldova au fost invitaţi peste 450 de businessmani, experţi economici internaţionali, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău şi înalţi demnitari.

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc la Forumul economic al AOAM: Noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană

CITEŞTE ŞI: Vladislav Zhukovskiy: Moldova a obţinut peste 3,5 miliarde de dolari doar din investiţii

CITEŞTE ŞI: Pirkka Tapiola: Pentru Republica Moldova, Acordul DCFTA este o uşă deschisă pe piaţa globală

CITEŞTE Şi: Calmîc: Vom elabora noi Coduri Fiscale şi Vamale care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri

CITEŞTE ŞI: Igor Barat: Pentru Republica Moldova nu este altă alternativă decât integrarea europeană

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Guvernul trebuie să fie partener al mediului de afaceri şi nu cineva cu pretenţii abuzive

CITEŞTE ŞI: J. M. Barroso: Moldova are multe de făcut pentru a atinge scopurile progresului social şi economic

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare retailer german, Kaufland, are PLANURI MARI pentru Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu