Declaraţiile de avere ale demnitarilor pentru 2011 ar putea să rămână neverificate

Embed:

Averile funcţionarilor publici, pentru anul 2011, ar putea rămâne neverificate. Şi asta pentru că membrii Comisiei Naţionale pentru Integritate (CNI) nu vor reuşi să examineze declaraţiile de venit ale funcţionarilor. Motivul este că nici până în prezent Comisia nu este funcţională, deoarece Parlamentul nu a ales un preşedinte al acestei structuri.

Comisia Naţională pentru Integritate trebuie să verifice declaraţiile de avere ale demnitarilor pentru anul 2011 până pe 31 martie 2012. Membrii Comisiei au temeri însă că ar putea să nu reuşească în termene, deoarece noua structură nu este funcţională.

"Deocamdată nu are nici sediu, nu are un buget, nu are personal angajat, nu are dotările tehnice şi informaţionale asigurate. Asta înseamnă că averile funcţionarilor pentru anul 2011 rămân fără nici un control", a declarat membrul  Comisiei pentru Integritate, Cristina Cojocaru.

Comisia Naţională de Integritate are obligaţia să verifice declaraţiile de venituri şi proprietate ale demnitarilor şi funcţionarilor publici, ale judecătorilor şi procurorilor. Membrii comisiei au fost aleşi pentru un mandat de cinci ani. Este vorba despre  Dumitru Prijmireanu, propus de Partidul Comuniştilor, Vera Lupu înaintată de Partidul Liberal Democrat. Alţi membri sunt Ion Casian, care a fost propus de Partidul Liberal, Leonid Morari înaintat de Partidul Democrat şi Cristina Cojocaru, propusă de societatea civilă.

Deşi spuneau că preşedintele CNI va fi numit imediat ce Parlamentul va reveni din vacanţă, acest lucru nu s-a întâmplat. Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, a insistat ca funcţia de preşedinte al Comisiei să revină liberalilor. Democraţii şi liberal-democraţii au declarat însă că cel mai indicat ar fi ca în fruntea Comisiei să fie numit un reprezentant al societăţii civile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu