Declaraţiile de avere ale demnitarilor ar putea rămâne neverificate

Embed:

Aşteaptă să revină deputaţii din vacanţă pentru a-şi începe munca. Este vorba despre membrii Comisiei Naţionale pentru Integritate, care deşi au fost aleşi în funcţie nu pot să-şi îndeplinească obligaţiunile. Şi asta pentru că nu dispun de un sediu. În timp ce guvernarea regretă că au lăsat în urmă restanţe, opoziţia susţine că Alianţa tergiversează intenţionat activitatea Comisiei.

Deputaţii au plecat în vacanţă fără a alege preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei Naţionale pentru Integritate. În aceste condiţii, noua structură este nefuncţională, iar declaraţiile de avere ale demnitarilor ar putea rămâne neverificate.

"Comisia real ar putea să îşi înceapă activitatea doar la începutul anului 2013. Comisia nu va avea la dispoziţie un an, va avea la dispoziţie maximum 2-3 luni. Eu nu ştiu cât se poate de reuşit în acest interval de timp", a declarat Cristina Cojocaru, membru al Comisiei. 

Liberalii nu s-au expus pe marginea acestui subiect, însă deputaţii PLDM şi PD spun că alegerea conducerii Comisiei a fost programată pentru ultima şedinţă a Parlamentului, ceea ce nu le-a reuşit.

"Noi, Partidul Liberal Democrat din Moldova am susţinut şi susţinem candidatura care a fost înaintată de către reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale, respectiv aceeaşi candidatură a fost susţinută şi de PD, dar PL a spus că nu este gata să se pronunţe asupra candidaturii propuse", a declarat Tudor Deliu, deputat PLDM. 

"Aspectele de ordin logistic, sediu şi aşa mai departe, nu sunt atât de importante. Este important ca să fie numit preşedintele acestei comisii", a afirmat Igor Corman, deputat PD.

În schimb, comuniştii susţin că guvernarea ascunde interese meschine.

"Această guvernare intenţionat tergiversează şi pune piedici pentru a începe activitatea propriu-zisă, deoarece se tem de verificarea minuţioasă a declaraţiilor de avere, au ce ascunde", a subliniat Sergiu Sârbu, deputat PCRM.

Deputaţii susţin că noua instituţie îşi va începe activitatea la toamnă, atunci când parlamentarii vor alege preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu