Declaraţiile de avere a 300 de procurori, verificate de ANI. Câţi dintre aceştia au încălcat legea

Peste 300 de declaraţii de avere și interese personale ale procurorilor au fost verificate de către Inspectoratul de integritate al Autorității Naționale de Integritate. Inspectorii s-au autosesizat în 44 de situații, urmare cărora urmează să fie inițiate controale ale averilor și intereselor personale.

La baza autosesizărilor a stat depunerea tardivă a declarației, precum și lipsa unor date din declarația de avere și interese personale pentru 2018.

Au fost inițiate 8 cauze contravenționale privind depunerea tardivă a declarației, 2 amenzi fiind deja achitate.

Verificările date au fost efectuate în baza Dispoziţiei Preşedintelui ANI din 21 mai 2019, care prevede controlul declaraţiilor de avere şi interese personale depuse de către subiecţii declarării pentru anul 2018 (deputaţi, miniştri, judecători, procurori, etc).

Amintim că în prima jumătate a lunii august, prin sistemul aleatoriu, inspectorilor le-au fost repartizate spre verificare aproape 700 de declarații anuale de avere și interese ale procurorilor.

Precizăm că prin decizia Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, numele și prenumele persoanelor verificate nu vor putea fi făcute publice până la existența unor acte definitive emise în privința acestora.

Lasă un comentariu