DECLARAŢII! Majoritatea deputaţilor sunt gata să voteze pentru retragerea imunităţii parlamentare

Embed:

Cei mai mulţi deputaţi sunt gata să voteze pentru iniţiativa de retragere a imunităţii parlamentare. Aleşii consideră că nu este nevoie de un astfel de privilegiu, atât timp cât legislatorii îşi exercită funcţia în limitele legii. Declaraţiile au fost făcute aseară de mai mulţi deputaţi în cadrul emisiunii Fabrika

"Credem că toţi trebuie să fim egali în faţa legii, noi discutăm deoarede aceasta este o iniţiativă nouă, dar din discuţie cu colegii, în principiu toţi susţin această iniţiativă deoarece chiar credem că ea este necesară", a declarat membrul Platformei Social Democratice Pentru Moldova, Violeta Ivanov.

Deputatul liberal, Roman Boţan, consideră că retragerea imunităţii parlamentare îi va responsabiliza pe deputaţi.

"Tocmai societatea civilă solicită acest lucru, inclusiv reprezentanţii opoziţiei. Vreau să spun că instituţia imunităţii este reglementată în dreptul consular şi diplomatic şi nu presupune neapărat dobândirea unor avantaje ci doar exercitarea mai eficientă a funcţiei", a specificat deputatul PL, Roman Boţan. 

Iar deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, este sceptic

"Eu nu am semnat această iniţiativă, urmează să văd pe parcurs, iar eu la ora actuală sunt sceptic. Dacă procurorul general îşi face bine meseria şi vine în faţa parlamentului cu un demers bine argumentat, oricând parlamentul va ridica imunitatea şi el defapt va fi sub o presiune publică", a menţionat deputat PLDM, Valeriu Ghileţchi. 

Invitaţii emisiunii Fabrika au discutat şi despre comportamentul agresiv al unor deputaţi în cadrul şedinţelor plenare. Potrivit lor, cel mai des, parlamentarii îşi insultă sau bruschează colegii atunci când nu au argumente în susţinerea unor viziuni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu